ΚΑΤΙΜΑΡΙ (ή ΚΑΤΜΆΡ)

Το κατιμάρι,είναι ένα είδος μπακλαβά,με χειροποίητο φύλλο και ψημένο στα κάρβουνα πάνω σε πυροστιά.
Παραδοσιακό νηστήσιμο γλυκό ,που προσφέρεται στους καλεσμένους τις Απόκριες,αλλά κυρίως την Καθαρά Δευτέρα.
Σήμερα,μερικές το ψήνουν ακόμα στη φωτιά,όσες έχουν τζάκι.
Εναλλακτικά ψήνεται στην κουζίνα.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Αντάμωμα Φυτειωτών

''Φέτος ο τζίτζικας μας έβγαλε το λάδι'' ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΔΑΠ ΦΥΤΕΙΩΝ